Σ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ


από sdeadmin
0 σχόλια

Διάλεξη από τον Καθηγητή του Γ.Π.Α κ. Ιωάννη Μπαζιώτη (1-6-2023)

Την Τετάρτη, 1-6-2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας, ο κ. Μπαζιώτης Ιωάννης, ένας μοναδικός άνθρωπος! Είναι επίκουρος καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Ορυκτολογίας-Γεωλογίας. Ο Δρ Ιωάννης Μπαζιώτης είναι βασικός συντελεστής μιας σπουδαίας ανακάλυψης, βάσει της οποίας, όπως φαίνεται, η προέλευση του νερού στη Γη οφείλεται και σε σύγκρουση μετεωρίτη με τον πλανήτης μας!

Είναι μόλις 43 χρόνων και όμως έχει να επιδείξει τεράστιο έργο στον ερευνητικό τομέα, όσον αφορά τους μετεωρίτες, τις εργασίες του τις έχει αξιοποιήσει η ίδια η ΝΑSΑ,  ενώ όπως μας εξομολογήθηκε έχει κάνει το “όνειρο του πραγματικότητα” αφού έζησε 80 μέρες στην θρυλική ήπειρο της Ανταρκτικής, σε ακραίες συνθήκες, διακινδύνευσης της ζωής, όμως συνάμα απόλυτης ευτυχίας, αφού συνεργάστηκε με καταπληκτικούς επιστήμονες και είχε την τύχη να βρει και να επεξεργαστεί μετεωρίτες εξαιρετικής αξίας κατ’ ευθείαν από την πηγή!

Όλ’ αυτά και άλλα πολλά περιγράφει στο βιβλίο του: “Ένας  Έλληνας στην Ανταρκτική“. O  Δρ Ιωάννης Μπαζιώτης μας μάγεψε με τις γλαφυρές του περιγραφές και μας έφερε κοντά σ’ έναν τομέα που υπό άλλες συνθήκες ίσως να μας φαινόταν και κάπως…. αυστηρά επιστημονικός!

Μα αυτή δεν είναι η αποστολή γενικά του σχολείου;

Επίσης μεγάλη εντύπωση μας έκανε, ότι ο κόσμος των μετεωριτών δεν είναι και τόσο μακριά! Ο κος Μπαζιώτης μας πληροφόρησε ότι σε μια ταράτσα πολυκατοικίας που έχει να καθαριστεί κάποιο χρονικό διάστημα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι υπάρχουν θραύσματα μετεωριτών και ότι με τη  βοήθεια ενός μαγνήτη νεοδυμίου μπορούμε εύκολα να τα συλλέξουμε! Εμπρός λοιπόν!

Κουζελέας Στράτος, Μαθηματικός ΣΔΕ Αθήνας


από sdeadmin
0 σχόλια

Ενημέρωση από το ΚΕΘΕΑ (10/5/2023)

Την Τετάρτη 10/5/2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Βέρα Αισώπου, στέλεχος της Μονάδας Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ του ΚΕΘΕΑ, η οποία ενημέρωσε του/τις εκπαιδευόμενους/-ες καθώς και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου για θέματα εξαρτήσεων και γενικότερης πρόληψης. Οι δράσεις πρόληψης του ΚΕΘΕΑ απευθύνονται σε μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες, μέσα από μακρόχρονα και βραχύχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερώσεις, ατομική και ομαδική συμβουλευτική και δημιουργική απασχόληση. Ομολογουμένως ήταν για όλους/ες μας μια πολύ εποικοδομητική ενημερωτική συνάντηση για επίκαιρα ζητήματα εξαρτήσεων καθώς και τις πολυδιάστατες υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΘΕΑ. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βέρα Αισώπου για την παρουσία της, καθώς και τη φιλόλογο του Σχολείου μας και του ΚΕΘΕΑ κ. Κοντογιάννη Ελένη για τη διοργάνωση της ενημέρωσης.


από sdeadmin
0 σχόλια

Eνημέρωση Εκπαιδευομένων για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Την Τρίτη 2/5/2023 επισκέφθηκαν το Σχολείο μας  οι κ. Μαραγκάκης Στυλιανός,  Κόλλιας Ευθύμιος,  και Λούρμπας Σταμάτης, Διευθυντής, Υποδιευθυντής και εκπαιδευτικός του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ταύρου αντίστοιχα, με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευομένων μας για τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην επόμενη σχολική βαθμίδα και ειδικότερα στο 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ταύρου. Συνεχίστε να διαβάζετε »


από sdeadmin
0 σχόλια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων (06-04-2023)

Την Πέμπτη 06-04-2023 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.  Η ξενάγησή μας  περιελάμβανε την περιήγησή μας  στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, όπου ενημερωθήκαμε  για την ιστορική διαδρομή  του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων από την εποχή του Όθωνα έως τις μέρες μας, τις  εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις  σε συνδυασμό με τη διατήρηση αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών στοιχείων που σώζονται  μέχρι σήμερα.  Η ξενάγησή μας ολοκληρώθηκε στην ιστορική αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, να παρατηρήσουμε τα εκθέματα που αποτελούν «μνημεία» της ιστορικής  μας  κληρονομιάς.  Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή την  κ. Μαργελή Μαρία, υπεύθυνη της ασφάλειας της Βουλής και την ξεναγό  κ. Παύλου Στεφανία για την εξαιρετική ξενάγηση.