Σ.Δ.Ε. Αθήνας


από sdeadmin
0 σχόλια

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Σχολείου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024.

Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αθήνας θα λειτουργεί  κάθε απόγευμα από 17:00 έως 20:30 κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Δευτέρα 1/7/2024, (5:00-8:30)

Τρίτη 2/7/2024, (5:00-8:30)

Δευτέρα 8/7/2024, (5:00-8:30)

Δευτέρα 15/7/2024, (5:00-8:30)

Δευτέρα 22/7/2024, (5:00-8:30)

Δευτέρα 29/7/2024, (5:00-8:30)

Δευτέρα 19/8/2024, (5:00-8:30)

Τετάρτη 26/8/2024, (5:00-8:30)

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή υποβολή αιτήματος κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του σχολείου, 2105128095 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο sdeathinas@sch.gr οποιαδήποτε ημέρα.


από sdeadmin
0 σχόλια

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του ΣΔΕ Αθήνας (27-6-2024)


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του ΣΔΕ Αθήνας.

Στην ημερίδα οι εκπαιδευόμενοι/-ες και οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν ένα μέρος από τα αποτελέσματα μιας πολύ δημιουργικής χρονιάς μέσω της παρουσίασης των Διαθεματικών Σχεδίων Δράσης:

  • Τέχνη και Μαθηματικά,
  • Μελέτη Μετεωρολογικών Οργάνων και Πρόβλεψη του Καιρού,
  • Αναζητώντας το Ευ Ζην και την Ευτυχία,
  • Μελοποιημένη Ελληνική Ποίηση.

Από το Δήμο Αθηναίων παραβρέθηκαν, ο κ. Παναγιώτης- Πάρης Χαρλαύτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης και  η κ. Βαρδή Πολυξένη, Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η πρώην Διευθύντρια του ΣΔΕ Αχαρνών και εκ των θεμελιωτριών  του θεσμού κ. Χατζηθεοχάρους Παναγιώτα, Διευθυντές γειτονικών σχολείων και εκπρόσωποι της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος.   Παραβρέθηκαν επίσης πλήθος φίλων του Σχολείου από την ευρύτερη περιοχή, συγγενείς εκπαιδευομένων, απόφοιτοι/ες του σχολείου, εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευόμενες, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η  Ημερίδα ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών προόδου στους εκπαιδευόμενους /-ες και μπουφέ. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και εισπράξαμε πολύ θετικά σχόλια για το κοινωνικό ρόλο του Σχολείου μας στην τοπική κοινωνία καθώς και για την  ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει.

Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους και όλες για την παρουσία τους καθώς και τους/τις εκπαιδευόμενους /-ες και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τις προσπάθειές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Καλό Καλοκαίρι!


από sdeadmin
0 σχόλια

Εκπαιδευτική επίσκεψη Ναύπλιο – Επίδαυρος (19/05/2024)

Την Κυριακή 19/05/2024 επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου στον οποίο περιηγηθήκαμε στον Θόλο/Θυμέλη, στον Ιερό του Ασκληπιού, στο Καταγώγιο Ασκληπιείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τελικό προορισμό το Αρχαίο Θέατρο. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Ναύπλιο όπου η ξενάγηση μας περιελάμβανε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε για τα εκθέματα του Μουσείου από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής ανάμεσα στα οποία σε περίοπτη θέση είναι η πανοπλία των Δενδρών από χάλκινες πλάκες που αποκαλύφθηκε στο χωριό Δενδρά στην Αργολίδα. Η ξενάγησή μας ολοκληρώθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας με εκτενή αναφορά στην ιστορία του Ναυπλίου ως πρώτη πρωτεύουσα στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τους επιμελητές του Μουσείου και την ξεναγό κυρία Βιβή Τυροβολά για την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.


από sdeadmin
0 σχόλια

Καλό ταξίδι Γιώτα και Μοχσέν

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε, ότι έφυγαν από τη ζωή οι αγαπημένοι μας απόφοιτοι Γιώτα Μ. και Μοχσέν Ν.

Εκπαιδευτικοί και συμμαθητές/τριες θα τους θυμόμαστε πάντα για τον ευγενικό τους χαρακτήρα, τη δημιουργική τους διάθεση, και την αγάπη τους για το σχολείο. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους. Καλό ταξίδι Γιώτα και Μοχσέν.