Σ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ


από sdeadmin
0 σχόλια

Διακοπή λειτουργίας σχολείων, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης 26/01/2023, λόγω έκτακτων αναγκών που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αποφασίστηκε  η διακοπή, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, της λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής και λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ


από sdeadmin
0 σχόλια

Παρακολούθηση Θεατρικής παράστασης “Αντιγόνη” του Ζαν Ανούιγ. (11-1-2023)

Την Τετάρτη 11-1-2023 οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ κύκλου στο πλαίσιο του γλωσσικού γραμματισμού είδαμε με την εκπαιδεύτρια κ. Χαριτίνη Λιναρδάτου τη θεατρική παράσταση Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε, να νιώσουμε πράγματα και να κατανοήσουμε καλύτερα το βαθύτερο νόημα της τραγωδίας. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Σπετσιώτη για την εκπτωτική προσφορά των εισιτηρίων.


από sdeadmin
0 σχόλια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (7-12-2022)

Την Τετάρτη 7-12-2022 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» στη μόνιμη έκθεση «Το Οδοιπορικό της Παλιάς Αθήνας» καθώς και στη μόνιμη συλλογή του καραγκιοζοπαίκτη Χαρίδημου.   Μας δόθηκε επίσης  η ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα εμβληματικό κτήριο-μνημείο της βιομηχανικής μας κληρονομιάς, να γνωρίσουμε την ιστορία του ξακουστού Πιλοποιείου του Ηλία Πουλόπουλου και  να πάρουμε μια μικρή γεύση από τη ζωή στην Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα.


από sdeadmin
0 σχόλια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο (30-11-2022)

Την Τετάρτη 30/11/22 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και συγκεκριμένα στο Πλανητάριο όπου οι εκπαιδευόμενοι με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά παρακολούθησαν την προβολή με τίτλο «Ταξιδιώτες του ηλιακού συστήματος: Αστεροειδείς και κομήτες» Το περιεχόμενο της προβολής ήταν συμπληρωματικό των μαθημάτων του επιστημονικού γραμματισμού. Η προβολή στηριζόταν σε 3d τεχνολογία και βασιζόταν στις αρχές της βιωματικής μάθησης.


από sdeadmin
0 σχόλια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο ΕΑΤ – ΕΣΑ – ΣΦΕΑ (16/11/2022)

Την  Τετάρτη  16/11/2022 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της  49ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών και του λαού στο Πολυτεχνείο το 1973, πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 1974 (ΣΦΕΑ) που στεγάζεται σε κτήριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας.  

Η ξενάγηση μας στο χώρο,  είχε ως «σημείο» αναφοράς τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα για τους οποίους τα κελιά, το φωτογραφικό υλικό, τα  αποκόμματα από τον Τύπο της εποχής αποτελούν  ζωντανή   μαρτυρία  όσων συνέβαιναν στα κρατητήρια της Χούντας. Η  προβολή  ντοκιμαντέρ με θέμα τον αγώνα  των φοιτητών για Ελευθερία και Δημοκρατία υπήρξε έναυσμα συζήτησης και προβληματισμού για την  πολιτική κατάσταση της χώρας  την περίοδο της Δικτατορίας. Ευχαριστούμε θερμά για τη ξενάγηση και την ενδελεχή ιστορική ενημέρωση τον κύριο  Ιωάννη Ξαρχουλάκο, μέλος  του ΣΦΕΑ.